Konténer elhelyezésének szabályai

Konténer rendelése

Konténer rendelés szolgáltatásunk keretében az építkezés, felújítás során keletkező építési törmelék szállítás esetén többféle méretű és típusú konténer kihelyezését is vállaljuk (pl. lomtalanításhoz vagy gallyazáshoz). Ha közterületre kell elhelyezni a konténert, kérjük olvassa el a területfoglaláshoz szükséges teendőket.

 

Konténer elhelyezése

A konténer közterületen való elhelyezéséhez területfoglalási engedélyre van szükség. A területfoglalási engedélyt a helyileg illetékes Önkormányzat adja ki. Minden városban, de Budapesten még a kerületekben is más-más szabályozás érvényes. Eltérőek a díjak, és a területfoglalási engedély átfutási ideje is változhat.

Nincs szükség területfoglalási engedélyre, ha a konténert, a vezető jelenlétében 30 percen belül telepakolják.

Nem tudunk felelősséget vállalni a területfoglalási engedély hiányából eredő büntetésekért.

A konténer saját területen történő elhelyezése

A konténer saját tulajdonú belső kertbe, udvarra történő elhelyezése esetén, fontos tudnunk a bejárat szélességét és magasságát. Továbbá fel kell mérni a terepviszonyokat is, hogy a konténer és a teherautó súlya nem okoz-e kárt az udvarban, vagy a kertben lévő betonban, járólapban, vagy az ott lévő aknafedőben. Ha a konténert zárt udvarra kell elhelyezni, az autónak kb. 3 méter szélesség, és – a konténer méretétől függően – kb. 3,5-4 méter magasság szükséges a behajtáshoz.

A konténer elhelyezéséhez legalább 6 méter hosszú helyre van szükség.

A konténer helyének megtervezésénél, kérjük vegye figyelembe a környezeti adottságokat, különös tekintettel arra, hogy ne legyenek fák, faágak az útban, amik a konténer szállítása közben útban lehetnek.

Érdemes figyelni arra is, hogy a konténer minél közelebb legyen az elszállítandó hulladékhoz, ezáltal könnyen megközelíthető és megpakolható legyen.